Kunst kopen: 4 redenen waarom dat een goed idee is.

23-03-2017

Je hoort het steeds vaker, mensen die een kunstwerk hebben gekocht van een kunstenaar waar ze helemaal weg van zijn. Maar waarom kopen mensen eigenlijk kunst? En wat heb je eraan?


Kunst weerspiegelt jouw persoonlijkheid in je huis.

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag: waarom zou je eigenlijk kunst kopen? Ten eerste omdat kunst je huis persoonlijk maakt. Door kunst te kopen die jij mooi vindt, laat je jouw karakter zien in je huis, wat een fijn gevoel geeft. Kunst kan echt het verschil maken tussen een huis en een thuis.


Kunst stimuleert je creativiteit en voorkomt stress.

Ook is kunst een belangrijke inspiratiebron. Door veel naar kunst te kijken en ervan te genieten stimuleer je je eigen brein en creativiteit. Het is zelfs bewezen dat kijken naar kunst stress vermindert en depressies kan voorkomen. Deze redenen zorgen er dan ook voor dat steeds meer bedrijven originele kunst kopen en ophangen op de werkvloer. 

(Klik op de afbeelding voor meer informatie.)


Kunst kopen is dé manier om kleur toe te voegen aan je interieur.

Tot slot kan kunst kopen ook dé manier zijn om kleur toe te voegen aan je interieur. Veel mensen willen wat meer kleur in hun interieur. Maar een hele muur of vloer in kleur kan een grote stap zijn. Door een kleurrijk kunstwerk op te hangen of neer te zetten los je dat probleem op.

(Gebruik kunst om kleur toe te voegen aan je interieur.)


Waardeverhoging kunst


Kunst kopen kan ook een slimme investering zijn. Kunst kan namelijk heel goed meer waard worden terwijl je het bezit. Misschien is de kunstenaar van wie je het hebt gekocht in de tussentijd veel bekender geworden en zijn de prijzen gestegen. (Mijn schilderijen van nu zijn duurder dan die van 25 jaar geleden. Vanwege mijn naamsbekendheid, maar ook vanwege de betere materialen die ik nu gebruik.) Of misschien is de kunstenaar inmiddels zelfs overleden en kan hij geen kunst meer maken. Waardoor de waarde van zijn/haar bestaande kunstwerken stijgt. Zo kan het zijn dat je kunst koopt en het na een bepaalde periode met winst weer verkoopt.

 
WIl je meer weten over het kopen van kunst? Of misschien wel één van mijn kunstwerken kopen? Dan hoor ik graag van je.

Creatieve groetjes,


Susan

Deel dit bericht
Kunst kopen: 4 redenen waarom dat een goed idee is.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks mijn vrolijke nieuwsbrief met aanbiedingen, tips en nieuws.