Op zoek naar het perfecte kunstwerk?
Download de tips!

Biografie Susan Ruiter: van klein meisje tot kunstenares

“Alles is mogelijk wanneer je je passie volgt.”

Van dromen tot kunstwerken

Ik ben Susan Ruiter, geboren op 6 november 1969 in Den Haag. Ik groeide op als een stil en rustig meisje, een dromer. En eigenlijk ben ik dat nu nog steeds. Toen, maar ook nu, als volwassene, kan ik helemaal in mijn eigen wereld zitten. Ik kan op straat mensen voorbij lopen, omdat ik in gedachten verzonken ben. Ik denk dat dit een eigenschap is van creatieve mensen, want op die momenten ontstaan de leukste ideeën. Als kind was ik altijd al bezig met knutselwerken, schilderen, kledingstukken maken. Maar pas toen ik een jaar of 17 was merkte ik dat ik uitblonk in tekenen.

over-1
over-2

De vrolijke, kleurrijke dames

Ik ben jong een gezin gestart en de trotse moeder van mijn twee dochters Mandy en Jodie. Toen zij jong waren schilderde ik gewoon thuis, in een aparte kamer. Elk vrij uurtje was ik daar te vinden. Ik teken graag mensen en dieren en hou van ronde vormen, humor en kleur. De combinatie van deze voorkeuren, zorgde voor het begin van de vrolijke, kleurrijke dames die je hier kunt vinden.

Passie voor een vrolijkere wereld

Al snel bleek dat mijn schilderijen iets in mensen naar boven brengt: ze worden er vrolijk van. En zo ontdekte ik dat ik met mijn passie, met dat wat ik het liefste doe, de wereld een beetje vrolijker en gelukkiger kan maken. (Wist je dat regelmatig kijken naar kunst zelfs stress vermindert en depressies voorkomt?) En die blije klanten gaven mij weer de mogelijkheid om steeds een beetje verder te rollen.

Bekijk mijn schilderijen
over-1
over-2

Mijn eigen atelier

Ik had meer ruimte nodig en huurde een antikraakpand, later kreeg ik mijn atelier in een oude stal. Een atelier van huis, zonder verwarming en toilet was echter niet altijd ideaal. Dus toen allebei mijn dochters het huis uit waren nam ik de volgende sprong. Mijn partner Ruud en ik kochten een pand in Vlaardingen, dat na ruim 1,5 jaar verbouwen een prachtige woon-, galerie- én atelier ruimte is geworden. Ik had nooit verwacht dat ik dit allemaal zou bereiken. En zo zie je maar dat alles mogelijk is wanneer je je passie volgt.

Jarenlang genieten van kunst

Dit alles maakt het nu voor mij mogelijk om ervoor zorgen dat jij zorgeloos kunt investeren in kunst en hier jarenlang van kunt genieten, doordat je ernaar kan blijven kijken. Dit doe ik bijvoorbeeld door materialen van goede kwaliteit te gebruiken. Maar ook door zo behulpzaam mogelijk te zijn.

over-1
over-2

Bij jou op bezoek

Ik kom graag bij jou thuis langs voor een opdracht of met een aantal schilderijen. Op die manier kan je rustig bekijken of de kleuren daar wel passen en of het formaat goed is. Want een schilderij dat er in de galerie zo mooi uitspringt op een witte muur, valt thuis tegen de grijze muur misschien wel helemaal weg. Zo bespaar ik jou niet alleen zorgen, maar ook veel tijd. En krijg je meer waar voor je geld.

In termijnen betalen

Kunst kopen waar je zeker nog lang van kunt genieten, kan best een investering zijn. Daarom kun je ook in termijnen betalen. We maken dan samen een afspraak over de aanbetaling en over de periode waarin je het kunstwerk aflost. Omdat deze regeling bij mij rentevrij is bespaar je al snel veel geld. Vraag me gerust naar de mogelijkheden.

Neem contact met mij op
over-1