Kunstwerk onderhouden: Hoe doe je dat?

20-08-2021

Ik kreeg laatst deze vraag: 'We hebben nu inmiddels al wat jaren een schilderij van jou hand aan de muur hangen en we vinden het nog steeds erg mooi!! Nu vroeg ik me af of zo'n schilderij ook moet worden schoongemaakt of worden onderhouden. Reden waarom ik het vraag is dat de muren wel om de 5 - 7 jaar worden gelatext en daarna zie je zeker het verschil. Zou je eens kunnen aangeven wat hier gebruikelijk is? Overigens vraag ik het niet omdat het schilderij verkleurd is of iets dergelijks.'


Voor de bescherming zitten er twee lagen UV-vernis over mijn schilderijen en beelden. Zolang een kunstwerk niet verkleurd of vuil is hoeft er niets aan gedaan te worden.Mocht dit wel gebeuren, dan kan de vernis met een speciale techniek verwijderd worden waarna er een nieuwe laag aangebracht wordt en het schilderij weer als nieuw is.

Ik werk op houten/aluminium raamwerken bespannen met zwaar linnen. Deze kunnen nooit kromtrekken door temperatuur verschil en als het doek ooit ‘slap’ wordt kan het opnieuw aangespannen worden.

Je kunt/mag een kunstwerk natuurlijk wel gewoon afstoffen!

Deel dit bericht
Kunstwerk onderhouden: Hoe doe je dat?

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks mijn vrolijke nieuwsbrief met aanbiedingen, tips en nieuws.