Familieportret als KUNST

28-08-2021

Een familieportret en kunst ineen! Ik portretteer jouw familie graag in een persoonlijk schilderij. Doordat ik het portret uitwerk in mijn eigen figuratieve stijl wordt het een uniek maar heel persoonlijk kunstwerk voor bij aan jouw muur. Zo heb je zelf invloed op het formaat, de onderwerpen en de kleuren van jouw kunstwerk. 

TIP! Laat persoonlijke schets of schilderij maken als cadeau voor bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid, verjaardag, jubileum of huwelijk.

Voorbeelden van familieportretten in opdracht
Ik vind opdrachten altijd erg leuk om te maken, omdat het proces mij uitdaagd. Zo heb ik al meerdere logo’s mogen maken, een trouwkaart, maar ook schilderijen met familieleden, (huis)dieren, sieraden en andere persoonlijke details erop afgebeeld. Meestal in mijn eigen stijl (de “dikke dames”). Maar soms ook compleet iets anders.


Familieportret - 'Our love never ends'        
'Susan, mijn moeder vind jou schilderijen fantastisch mooi! Nu wil ik haar graag verassen met een schilderij en zou daar graag ons gezin op terug zien. Mijn vader was wielrenner en is helaas overleden, mijn moeder met haar sieraden, mijn dochter, onze hond en natuurlijk ik zelf. Kun jij dat voor ons verbeelden naar een schilderij?'


Acryl op linnen, 120 x 120 cm

Familieportret 'Remember Ibiza'
'Susan, wil jij een foto van onze heerlijke vakantie op Ibiza, de eerste met onze kleinzoon, vereeuwigen in een schilderij?'

 
Acryl op linnen, 80 x 120 cm

Familieportret 'Together we are family'
'Susan, wil jij ons met de kinderen portretteren in een kleurrijk en vrolijk schilderij?'

 
Acryl op linnen, 80 x 170

Familieportret 'Joined in Love'
'Susan,ik wil graag door jou een mooi portret van mij, mijn kinderen en onze huisdieren laten maken.'

 
Acryl op linnen, 80 x 130 cm

Hoe laat je een schilderij in opdracht maken.
Naar aanleiding van foto’s en persoonlijke informatie ga ik een aantal schetsen maken. In overleg bepalen we wat de meest passende compositie is en in welk formaat en techniek het uitgewerkt mag worden. 

Soms komt de klant bij mij langs in de galerie of verloopt de aanvraag voor een kunstwerk in opdracht per email. Of ga ik naar de klant thuis. Dit laatste is vaak prettig als het om een groot schilderij gaat. Ik neem dan enkele werken mee. Zodat we samen goed kunnen bepalen welk formaat en welke kleuren mooi uitkomen op de plek waar het kunstwerk in opdracht moet komen te hangen.

 Vooraf bij de klant langs om de formaten en kleuren te bepalen.

Nadat ik wat vragen gesteld heb, vorm ik vaak al vrij snel een beeld in mijn hoofd en ga ik aan de slag. Ik maak vrijblijvend één of meerdere schetsen. De klant kan mij vervolgens vertellen wat ze aanspreekt in de schets(en) en wat ze graag nog anders zou zien. Soms is dit wat lastig omdat een schets natuurlijk heel anders toont dan een schilderij. Wanneer het nodig is maak ik nog een nieuwe schets. Ook stuur ik een offerte, eventueel voor verschillende maten en materialen.
                                     
                  

Schets voor familieportret

Wanneer de klant tevreden is met de schets en de offerte vraag ik een aanbetaling. Wanneer de aanbetaling binnen is bestel ik een doek in het juiste formaat en ga ik aan het werk. Ik neem meestal 3 – 4 maanden de tijd om een schilderij in opdracht af te maken. Dan weet ik zeker dat ik het op tijd af krijg.
 
Als het schilderij af is vraag ik de klant om langs te komen in de galerie. Of stuur ik een foto. Dit doe ik voordat het schilderij afgelakt is, zodat er eventueel nog wijzigingen aangebracht kunnen worden. Mocht het werk echt niet zijn wat de klant voor ogen had, dan zijn zij niet verplicht het af te nemen. Dit is echter nog nooit gebeurd gelukkig.

Na het aflakken met UV-lak, is het werk klaar en kan het opgehaald worden en vraag ik om de resterende betaling. Regelmatig breng ik ook zelf het werk bij de klant thuis en wanneer nodig neem ik mijn partner mee zodat we het schilderij in opdracht meteen op kunnen hangen.


Certificaat van Echtheid voor kunstwerk
Zodra het kunstwerk in opdracht betaald is stuur ik een ‘Certificaat van Echtheid’. Hierop staat de titel en een foto van het kunstwerk en mijn handtekening. Dit bewijst dat je een origineel schilderij van mijn hand hebt.


Heb je vragen over het in opdracht maken van een schilderij? Of zou je zelf informatie willen over een kunstwerk in opdracht? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met me op. 

Creatieve groetjes,
Susan

Deel dit bericht
Familieportret als KUNST

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks mijn vrolijke nieuwsbrief met aanbiedingen, tips en nieuws.