6 fouten die beginnende kunstenaars vaak maken - deel 1

06-12-2016

Als je begint met schilderen weet je vaak niet waar je moet beginnen. En als je dat toch gewoon maar doet zijn er een aantal foutjes die regelmatig gemaakt worden. Lees deze artikelen om te voorkomen dat jij ze ook maakt.

Maak eerst goede schetsen
Veel mensen willen meteen beginnen met schilderen op doek. Dit is fout nummer één. Maak eerst een schets en steek hier veel tijd in. Zorg dat je uitgebreid schetst, desnoods gooi je er 50 weg. Dit betekent niet dat je alle details al moet tekenen. Het is en blijft tenslotte een schets. Maar zorg dat je echt tevreden bent over bijv. de compositie en de verhoudingen. Hierna ga je pas over met schilderen op het doek.

Maak eerst een goede schets.(Maak eerst een goed schets.)

Bouw je schilderij op in lagen

Veel beginnende kunstenaars bouwen een schilderij op in één laag. Ze schilderen in vlakjes. Maar een schilderij wordt veel mooier wanneer je het opbouwt in lagen. Hoe meer lagen, hoe mooier het schilderij wordt. Een witte achtergrond is bijvoorbeeld veel mooier als er wat lichtgrijs of lichtblauw achter zit, zelfs wanneer je uiteindelijk misschien nog maar 3% van de onderste laag ziet. De verschillende lagen zorgen voor diepte en geven het schilderij uitstraling.

Bouw je schilderij op in lagen(Bouw je schilderij op in lagen)

Deel dit bericht
6 fouten die beginnende kunstenaars vaak maken - deel 1

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks mijn vrolijke nieuwsbrief met aanbiedingen, tips en nieuws.