HOE KOOP JE KUNST?


24-03-2017
Je hebt een kale muur in huis of een leeg kastje en denkt er wel eens over na om kunst aan te schaffen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking? En waar vind je kunst die je mooi vindt?

Zoek kunst die bij je past.
Wanneer je kunst gaat kopen is het vooral belangrijk dat je op zoek gaat naar werk dat bij je past. Het is hierbij belangrijk dat je het mooi vindt en dat het je raakt. Zo hoor ik vaak van mensen dat ze vrolijk worden van mijn schilderijen en dat ze er elke keer weer een glimlach van op hun gezicht krijgen. Dat is toch fantastisch?

Kijk veel naar kunst, inspiratie is overal.
Maar hoe ontdek je nu welke kunst je mooi vindt en wat bij je past? Dat doe je vooral door veel te kijken. Bezoek bijvoorbeeld galerieën of kunstbeurzen en bekijk het werk van verschillende kunstenaars. Voor veel mensen ligt de drempel om een galerie binnen te stappen hoog, omdat ze het gevoel hebben dat ze dan ook daadwerkelijk iets moeten kopen. Dit is onzin, kijken mag! Maar kijk ook eens om je heen in hotels, restaurants, interieurmagazines. Inspiratie is overal.

(Sheng Shaopeng, gemengde techniek (olieverf, Latex, plamuur) op doek)


Volg de kunstenaar of galerie die je leuk vindt.
Heb je werk gevonden dat je mooi vindt? Volg die galerie of kunstenaar dan via social media of de website/nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte en hoef je geen overhaaste beslissingen te nemen. Spreekt het werk je na een tijdje nog steeds aan, dan heb je iets gevonden dat perfect bij jou past. Ga eens langs bij de galerie of de kunstenaar om de prijs en vormen van betaling te bespreken.

(facebookpagina Susan Ruiter Artist)

Vraag of de kunstenaar of galerie bij je thuis langs kan komen.
Veel kunstenaars en galerieën vinden het geen probleem om vrijblijvend met een aantal werken bij jou thuis langs te komen. Zo kun je zien of de maat goed is en of het werk je thuis ook raakt. In een galerie voor een witte muur kan een kunstwerk namelijk heel anders overkomen dan thuis voor een grijze muur.

(Vraag of de kunstenaar bij je thuis langs komt.)

Lees ook:
- 6 fouten die beginnende kunstenaars vaak maken.
- Waarom koop je kunst?


Deel dit bericht op:
Facebook Twitter Google LinkedIn EmailNieuwsbrief
Maandelijks gratis aanbiedingen, tips, nieuws en blogs ontvangen?
Exposities
Wilt u ook exposeren met het werk van Susan Ruiter?
Neem contact op


Galerieën
Werk van Susan Ruiter vindt u permanent bij een aantal nationale en internationale galerieën.
Bekijk galerieën


Contact


Atelier / Galerie

Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Tel. 06 13174733
info@susanruiter.nl

Plan route

Privacystatment
Openingstijden

Openingstijden
Donderdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Op afspraak
Op afspraak: 06 13174733