6 fouten die beginnende kunstenaars vaak maken - deel 1


05-12-2016
Als je begint met schilderen weet je vaak niet waar je moet beginnen. En als je dat toch gewoon maar doet zijn er een aantal foutjes die regelmatig gemaakt worden. Lees deze artikelen om te voorkomen dat jij ze ook maakt.

Maak eerst goede schetsen
Veel mensen willen meteen beginnen met schilderen op doek. Dit is fout nummer één. Maak eerst een schets en steek hier veel tijd in. Zorg dat je uitgebreid schetst, desnoods gooi je er 50 weg. Dit betekent niet dat je alle details al moet tekenen. Het is en blijft tenslotte een schets. Maar zorg dat je echt tevreden bent over bijv. de compositie en de verhoudingen. Hierna ga je pas over met schilderen op het doek.

Maak eerst een goede schets.(Maak eerst een goed schets.)

Bouw je schilderij op in lagen

Veel beginnende kunstenaars bouwen een schilderij op in één laag. Ze schilderen in vlakjes. Maar een schilderij wordt veel mooier wanneer je het opbouwt in lagen. Hoe meer lagen, hoe mooier het schilderij wordt. Een witte achtergrond is bijvoorbeeld veel mooier als er wat lichtgrijs of lichtblauw achter zit, zelfs wanneer je uiteindelijk misschien nog maar 3% van de onderste laag ziet. De verschillende lagen zorgen voor diepte en geven het schilderij uitstraling.

Bouw je schilderij op in lagen(Bouw je schilderij op in lagen)


Deel dit bericht op:
Facebook Twitter Google LinkedIn EmailNieuwsbrief
Maandelijks gratis aanbiedingen, tips, nieuws en blogs ontvangen?
Exposities
Wilt u ook exposeren met het werk van Susan Ruiter?
Neem contact op


Galerieën
Werk van Susan Ruiter vindt u permanent bij een aantal nationale en internationale galerieën.
Bekijk galerieën


De workshop waar velen van de Korenbeurs bezoekers in geïnteresseerd waren komt er al snel aan!! Op woendag 13 juni van 10:30 tot 17:00 uur organiseer ik samen met Janny Vos Kunst een exclusieve schilderworkshop in hotel De Korenbeurs - Made. Tijdens de schilderworkshop begeleid ik je door het hele proces en leer ik je alles over materiaal- en kleurgebruik, vlakverdeling, vormgeving en andere vaardigheden. De focus ligt op het maken van je eigen ontwerp. Inspiratie mag opgedaan worden uit afbeeldingen, maar doel is om er wel iets \"eigens\" van te maken. Uiteraard help en begeleid ik je hier bij. De workshop kost €140 en daarvoor krijg je: • Katoenen doek van 60x60 of 50x70 cm • Gebruik van benodigde schildermaterialen • Persoonlijke begeleiding op niveau (voor beginners én gevorderden) • Koffie/thee/sapje met lekkers • Luxe maaltijdsalade in het restaurant • Eigen kunstwerk gaat met je mee naar huis Heb je vragen of wil je je inschrijven? Mail mij op: info@susanruiter.nl VOL = VOL (max. 10 deelnemers)

Contact


Atelier / Galerie

Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Tel. 06 13174733
info@susanruiter.nl
Maak route

Privacystatment
Openingstijden

Donderdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Andere dagen
Op afspraak: 06 13174733