Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier

Nieuwsbrief PERS PERSBERICHT

ANIMALICIOUS ART by Susan Ruiter

Een uniek en nieuw kunstconcept!

ANIMALICIOUS ART
Naast het werk met geheel eigen handtekening waar Susan in binnen- en buitenland bekend mee is, ontwikkelde zij het afgelopen jaar een vernieuwende, unieke en hippe kunstserie. De collectie bestaat uit 12 kunstwerken (6 honden/6 katten) en zijn te verkrijgen als fine-art prints in een kleine oplage. De dieren werden hiervoor getransformeerd tot gangster, piloot, biker of engel. Sommigen grappig, anderen kleurrijk of stijlvol. De serie kreeg de titel Animalicious Art.


HET PROCES
Alle langere tijd liep zij met dit idee in haar hoofd, maar tot uitwerking kwam het lange tijd niet. Het ontbreken van energie door de behandeling van borstkanker zorgde ervoor dat zij er niet toe kwam om het uit te werken. Maar toen zij met bevriende fotograaf Arend van der Salm aan de koffie zat en haar idee op tafel legde werd hij direct enthousiast.

Binnen een dag stond er een oproep naar leuke viervoeters op facebook. De aanmeldingen stroomden binnen en een paar weken later stonden de eerste honden en katten al in de studio. Susan en Arend gingen aan de slag met kwijlende, nieuwsgierige en eigenwijze viervoeters. Met het eerste model, een vriendelijke knots van een Deense Dog ‘Oscar’ uit België hadden ze direct de smaak te pakken.

Susan transformeerde maanden lang met verf en kwasten de beelden van honden en katten tot een gangster, engel, biker, piloot, fransoos, Al Capone, Robin Hood.

Het resultaat; een prachtige serie exclusieve originele werken opgebouwd met verschillende materialen en technieken. De originele werken zijn gemaakt op zwaar linnen en worden in een kleine oplage gereproduceerd op dibond/plexiglas. Een uniek concept, want je huisdier vereeuwigen op een foto of schilderij kennen we nu wel. Maar dit is iets echts nieuws! Dit project bracht Susan meer, het gaf haar weer veel inspiratie en zorgde dat zij dagelijks weer vol energie in haar atelier aan het werk is.

Door de vele serieuze reacties op de oproep van 1 april jl. (GRAP lees onder), biedt Susan bij een customized schilderij ook de mogelijkheid aan om honden- en kattenharen of as van een geliefd dier te verwerken in een schilderij.

APRIL GRAP SERIEUS

Door de vele serieuze reacties op de oproep van 1 april jl. (GRAP), is het ook mogelijk om honden- en kattenharen en/of as van een geliefd dier te laten verwerken in een schilderij. Deze mogelijkheid wordt aangeboden in de customized schilderijen van kunstserie Animalicious Art.

1 april 2019 - Onze kantoorhond (Kane) loopt nog wel eens langs een nat schilderij. Waardoor er soms wat haren blijven plakken. Dit bracht mij op het idee om echte katten- en/of hondenharen in schilderijen te verwerken om het
een natuurlijker effect te geven. Kane begint dit geborstel echter een beetje zat te worden. “Mijn vraag is dan ook. Heb jij een harig huisdier en slingert er nog wel eens een pluk haar door het huis?
Of heb je veel haar wanneer je hem borstelt? Doe dit haar dan in een envelopje en stuur het op naar de galerie.


COLLECTIE
De collectie fine art print op dibond/plexiglas bestaat uit 6 honden en 6 katten en zal op meerdere verkooppunten/galerieën verkocht worden.

CUSTOMIZED
Het leuke van dit concept is dat je ook je eigen hond, paard, kat of ander (huis)dier in deze stijl kunt  laten transformeren tot gangster, piloot, astronaut, cowboy of de nieuwe Mona Lisa. Met persoonlijke details, kleuren of er nu dus zelfs een plukje haar of wat as.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Galerie – Atelier Susan Ruiter
Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
06-13174733
info@susanruiter.nl


EXPOSITIE
Galerie open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur

www.susanruiter.nl
Instagram
Facebook

Agenda

Voor vragen en/of interesse in werk(en) van Susan Ruiter, raadpleegt u de contactgevens
Susan Ruiter
Beeldend Kunstenaar

Locatie
Atelier Susan Ruiter
Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Postadres
Hoogstraat 125
3131 BM
Vlaardingen

Telefoon
06 - 13 17 47 33
010 - 785 41 72

E-mail
info@susanruiter.nl

Website
www.susanruiter.nl

Openingstijden
  • Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Op afspraak
06 13174733

Nieuwsbrief niet meer ontvangen?