Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier

Nieuwsbrief September 2019 Na een heerlijke vakantie op Lesbos is het tijd om toe te werken naar het laatste weekend van september. Het weekend waarin we eindelijk het project 'ANIMALICIOUS ART' aan jou mogen onthullen. Na ruim een jaar werk kijken we daar natuurlijk enorm naar uit! Lees er snel meer over.

OPENINGSEXPOSITIE ANIMALICIOUS ART

Preview:
Vrijdag 27 en zaterdag 28 september - 11 tot 17 uur

Feestelijke opening:
Zondag 29 september - 13 tot 16 uur

Arend en ik zouden het heel erg leuk vinden als je ons een bezoekje brengt.

Wat is ANIMALICIOUS ART?

ANIMALICIOUS ART is een nieuwe en unieke kunstserie, waarvoor ik met mijn verf en kwasten, 12 foto's van honden en katten tot nieuwe beelden transformeerde. Sommigen grappig, anderen kleurrijk of stijlvol. De dieren veranderen in een gangster, engel, biker, piloot, fransoos, politieagent, etc. En gezamenlijk kreeg dit project de titel ANIMALICIOUS ART.

The making of....

Alle langere tijd liep ik met dit idee in mijn hoofd, maar tot uitvoering kwam het nog niet. Het ontbreken van energie, door de behandeling van borstkanker, zorgde ervoor dat ik er niet aan toe kwam om het uit te werken. Maar toen ik in september vorig jaar met Arend van der Salm, een bevriende fotograaf, in mijn atelier aan de koffie zat en mijn idee op tafel legde merkte ik dat ook hij enthousiast werd en zijn we samen verder gaan brainstormen.
 
Binnen een dag begonnen we met de voorbereidingen en stond er een oproep naar leuke viervoeters op Facebook en de aanmeldingen stroomden binnen. Zoveel dat het een hele klus was om hieruit te selecteren. Maar een paar weken later stonden de eerste honden al voor de camera in de studio. Een grote uitdaging voor ons om in korte tijd zoveel viervoeters te fotograferen. Arend ging aan de slag met kwijlende, nieuwsgierige en eigenwijze viervoeters. Met het eerste model, een vriendelijke knots van een Deense Dog ‘Oscar’ uit België hadden we meteen de smaak te pakken. Er volgde een traject van een jaar. Waarin Arend fotografeerde, we op zoek gingen naar de juiste materialen en ik schetste en schilderde.

Ondanks de tussentijdse enthousiaste reacties, is het heel spannend maar ook heel fijn om de werken nu eindelijk te tonen.Het resultaat; een prachtige serie exclusieve, originele werken opgebouwd met verschillende materialen en technieken. De originele werken zijn gemaakt op zwaar linnen en worden in een kleine oplage hoogwaardig gereproduceerd als fine art print op dibond/plexiglas. Ik denk dat ik wel mag stellen dat wij een uniek concept in handen hebben. En zijn dan ook zeker van plan om de serie nog verder uit te breiden. Want je huisdier vereeuwigen op een foto of schilderij kennen we nu wel. Maar dit is iets echts nieuws!

CUSTUMIZED

Het leuke van dit concept is dat we ook de mogelijkheid bieden om een eigen hond, paard, kat of ander (huis)dier door ons te laten transformeren in de nieuwe Mona Lisa, Cowboy of Astronaut. Je kunt dan eigen voorkeuren aangeven en persoonlijke details en kleuren in het schilderij kan laten opnemen. Zo heb je een uniek schilderij met jouw lieveling in huis. info@susanruiter.nl

De onthulling!

Gelijk met het 5-jarig bestaan van mijn galerie zal de onthulling van #AnimaliciousArt plaatsvinden in het weekend van 27, 28 en 29 september bij galerie-atelier Susan Ruiter aan de Hoogstraat 125 in Vlaardingen. Ook kunt u vanaf dan de werken vinden bij diverse galerieën. De verkooppunten zijn te vinden op de website www.susanruiter.nl.

Wil je mij volgen?

Het presenteren van ons nieuwe project is erg spannend. We zijn enorm nieuwsgierig wat iedereen van het project zal vinden. Daarnaast is er natuurlijk ook enorm veel tijd in gestoken. Daarom hoop ik 'ANIMALICIOUS ART' met een zo groot mogelijk publiek te kunnen delen. Wil jij meeleven en helpen? Volg en deel dan de Animalicious Art pagina's. Alvast bedankt!

FACEBOOK - https://www.facebook.com/animaliciousart/

INSTAGRAM - https://www.instagram.com/animaliciousart/

Agenda

SEPTEMBER

Preview ANIMALICIOUS ART
27 en 28 september
11:00 - 17:00 uur

Feestelijke Opening
29 september
13:00 - 16:00
OKTOBER

Expositie
ANIMALICIOUS ART
NOVEMBER

Expositie
ANIMALICIOUS ART
Voor vragen en/of interesse in werk(en) van Susan Ruiter, raadpleegt u de contactgevens
Susan Ruiter
Beeldend Kunstenaar

Locatie
Atelier Susan Ruiter
Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Postadres
Hoogstraat 125
3131 BM
Vlaardingen

Telefoon
06 - 13 17 47 33
010 - 785 41 72

E-mail
info@susanruiter.nl

Website
www.susanruiter.nl

Openingstijden
  • Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Op afspraak
06 13174733

Nieuwsbrief niet meer ontvangen?