Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier

Nieuwsbrief Februari 2017 Komen de onderwerpen waar jij meer over zou willen weten nooit aan bod in deze nieuwsbrief? Grijp dan nu je kans door een vraag te stellen aan Susan. Ook vertellen we je over een kunstenares die exposeert in galerie Susan Ruiter en sluiten we uiteraard weer af met een nieuwe blog.

Wat wil je weten?

Je leest de nieuwsbrief, checkt social media en bekijkt weleens de website. Dus je hebt vast al een goed beeld van Susan en haar kunst. Maar er is vast ook iets dat je nog wilt weten. Over Susan zelf, over haar kunst. Hoe doet ze dat toch? Wat zou ze nog graag willen bereiken? Hoe bevalt de samenwerking met haar dochter?

Dit is je kans om je vraag te stellen. Mandy zal dan namelijk binnenkort een leuk video-interview opnemen met de leukste, grappigste en orgineelste vragen. En die video zullen we weer plaatsen op social media. Stel dus je vraag door te reageren op deze mail of door een reactie of bericht te sturen op Facebook of Linkedin.

Greetje Sieders

Sinds 27 januari exposeert Greetje Sieders in galerie Susan Ruiter. Wil je een uniek sieraad dat iedereen op zal vallen? Dan ben je bij Greetje aan het goede adres. Maar ook haar sculpturen en muur objecten zijn erg bijzonder en origineel. Haar werken blijven tot half april, dus vergeet niet om eens binnen te lopen.
"Het enige in de verhuizing dat in één keer goed ging! We zijn er heel blij mee."

Figuratief én abstract

Ondanks het feit dat de dames op elk schilderij herkenbaar blijven, wisselt Susan toch steeds een beetje van stijl en probeert ze regelmatig nieuwe technieken, materialen en mediums uit. In dit nieuwe schilderij komen figuratief en abstract elkaar tegen. De stijl komt overeen met die van 'Dame de Feu' en 'Dame Exotique' maar van dichtbij kun je zien dat hier toch weer gebruik is gemaakt van nieuwe technieken en wat meer kleur.

6 Fouten die beginnende kunstenaars vaak maken. – Deel 3

Neem afstand van je werk
Je wilt je schilderij in één keer afhebben, je bent ermee bezig en ziet steeds iets nieuws. Nog even dit veranderen, hier nog wat meer blauw, deze details zijn nog niet perfect. Herkenbaar? Dan maak jij een fout.

Wanneer je continu dicht op je schilderij zit of staat, zie je niet hoe iemand ernaar kijkt als het straks aan de muur hangt. Als je dicht op het schilderij zit wil je ook dat alles in detail klopt. Het geeft echter veel meer een schilderachtig effect wanneer alles van een afstand lijkt te kloppen, maar dit van dichtbij niet altijd zo is.

Neem dus regelmatig even afstand van je werk. Het beste kun je na één of twee lagen even iets anders gaan doen. Zelf werk ik bijvoorbeeld altijd aan meerdere doeken tegelijk. Ik zet ze dan om de beurt even aan de kant. En wanneer ik er dan weer aan één verder ga, heb ik er weer een frisse kijk op.

   (Werk aan meerdere doeken tegelijk.)

Niet meteen resultaat verwachten
Verwacht niet dat je schilderij er binnen een uur of zelfs een dag helemaal naar je zin uitziet. Door te werken in lagen moet je vooruit denken, aan hoe het schilderij moet gaan worden:

Wordt het een schilderij met mensen erop? Schilder dan eerst het complete doek in huidskleur. Vervolgens maak je (met krijt) een schets op het doek. Pas dáárna schilder je de achtergrond de kleur die je wilt hebben. (En ook dit bouw je weer in lagen op.)

Op deze manier lijkt je werk na de eerste paar lagen nog helemaal niet op het plaatje dat je in je hoofd hebt. Toch zorgt dit er wel voor dat je uiteindelijk het mooiste eindresultaat hebt.

   (Je schilderij lijkt niet meteen op het plaatje in je hoofd.)

Links

Lees alles over Susan, haar kunst en de materialen die ze gebruikt op haar website.

Agenda

Februari
27 jan - 15 april
Expositie Greetje Sieders
in Galerie Susan Ruiter

25 feb. - Schilderworkshop (VOL)
9.30 tot 16.30 uur
Meer informatie / aanmelden
April
15 apr. - Schilderworkshop
09.30 - 16.30
Meer informatie / aanmelden
Voor vragen en/of interesse in werk(en) van Susan Ruiter, raadpleegt u de contactgevens
Susan Ruiter
Beeldend Kunstenaar

Locatie
Atelier Susan Ruiter
Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Postadres
Hoogstraat 125
3131 BM
Vlaardingen

Telefoon
06 - 13 17 47 33
010 - 785 41 72

E-mail
info@susanruiter.nl

Website
www.susanruiter.nl

Openingstijden
  • Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Op afspraak
06 13174733

Nieuwsbrief niet meer ontvangen?