Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier

Nieuwsbrief Januari 2017 Gelukkig nieuwjaar! Wij wensen jou al het beste voor 2017. Voor ons staan er alweer heel veel leuke dingen op de agenda, je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Schilderen voor de strijd tegen kinderkanker

Susan beschilderde afgelopen week twee tafels met ex-kankerpatiënt Carmen in het atelier van Ans Markus. Elk jaar nodigt KIKA kinderen die kanker hebben (of hebben gehad) uit om te schilderen met kunstenaars en BN’ers. De ene tafel wordt in april 2017 geveild tijdens de kunstveiling voor de 15e verjaardag van KIKA, de andere tafel wordt gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

Vorig jaar schilderde Susan Ruiter samen met Bernicio, die net zijn leukemie overwonnen had, een tweeluik dat een recordbedrag van €6.000,- opbracht. Dit jaar mocht Susan met de 16-jarige Carmen een tafel beschilderen. De twee engelen en het gedicht dat zij hebben geschilderd, staan symbool voor de twee engeltjes die Carmen naast haar bed heeft staan.

Hopelijk brengt de tafel van Susan en Carmen minstens net zoveel geld op voor KIKA, als het tweeluik van vorig jaar. Op de hoogte blijven? Volg Susan's facebookpagina.

Schilderen in het Toscaanse zonnetje

Van 19 t/m 22 mei organiseert Susan in samenwerking met Wereldtours, een onvergetelijke reis naar de Toscane. Vier heerlijke dagen rusten in het Italiaanse zonnetje. genieten van heerlijk eten, een prachtig uitzicht, een groot landhuis. En leren van de kook- en schilderworkshops gegeven door onze meereizende kok en Susan.

De reis is volledig verzorgd, het is namelijk inclusief:
- retourvlucht met gunstige vluchttijden én transfer
- 3 overnachtingen in een luxe landhuis in de Toscane
- dagelijks schilderworkshops (t.w.v. 4 x €125,-)
- dagelijks kookworkshops
- volpension, dus ALLE maaltijden zijn inbegrepen
- 2 drankjes per maaltijd

En dat allemaal voor €799,-. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus laat op tijd weten of je interesse hebt via info@susanruiter.nl
Dit schilderij voelt zo goed! Er is weer een mooie balans in mijn kamer en voel me daar happy!

Een workshop en een gezellig dagje uit inéén.

Lijkt schilderen je leuk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Schilder je al en wil je graag nieuwe technieken leren? Of wil je gewoon kunnen zeggen dat je dat leuke schilderij in huis zelf gemaakt hebt? Ook in het nieuwe jaar zijn er weer een aantal schilderworkshops, de eerstvolgende data zijn op zaterdag 25 februari (al bijna vol) en 15 april.

Een doek beschilderen is geweldig en ontspannend om te doen, maar een hele uitdaging zonder de juiste ervaring en technieken. Tijdens de workshops begeleidt Susan je door het hele proces en leer je alles over materiaal- en kleurgebruik, vlakverdeling, vormgeving en andere vaardigheden.

Tijdens deze 7 uur durende workshop beschilder je een middelgroot doek met acrylverf. Tussendoor wordt gezellig geluncht bij een authentiek Italiaans restaurant.

Door de groepen klein te houden kan Susan iedereen persoonlijke begeleiding op niveau bieden. Hierdoor is de workshop geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Je kunt je alleen of samen met vrienden/familie/collega’s opgeven voor de workshop.

Brons

2016 was het jaar van mijn eerste bronzen beeld. En ik kan nu alvast verklappen dat er in 2017 een tweede komt. Ik ben al druk aan het boetseren en kan niet wachten tot ik haar aan jullie kan laten zien.

6 Fouten die beginnende kunstenaars vaak maken. – Deel 2

Te veel zwart
Een veel voorkomende fout is het overmatig gebruik van zwarte verf. Zwart is goed, wanneer je bijv. een koe schildert, of een zwarte jurk maakt, iets dat echt zwart is. Maar als je schaduwen wilt maken, of dingen wilt omlijnen is het veel mooier om donkerblauw of donkerbruin te gebruiken.

Verspil erop los
Je bent vaak bang om materiaal te verspillen, bijvoorbeeld een doek. Je wilt dat het meteen perfect wordt. Je zal echter eerst moeten oefenen en misschien wel een paar werken moeten verprutsen, voordat je het resultaat krijgt dat je wilt. Verder is het belangrijk om dingen uit te proberen en te experimenteren. Een "mislukt" doek kun je hier goed voor gebruiken. Doe er een laag gesso (een primer in de vorm van een gipsmengsel) overheen en gebruik het om bijvoorbeeld: kleuren te mengen of nieuwe materialen en mediums uit te proberen.

Agenda

Februari
25 feb. - Schilderworkshop
9.30 tot 16.30 uur
Meer informatie / aanmelden
April
15 apr. - Schilderworkshop
9.30 tot 16.30 uur
Meer informatie / aanmelden
Voor vragen en/of interesse in werk(en) van Susan Ruiter, raadpleegt u de contactgevens
Susan Ruiter
Beeldend Kunstenaar

Locatie
Atelier Susan Ruiter
Hoogstraat 125
3131 BM Vlaardingen
Postadres
Hoogstraat 125
3131 BM
Vlaardingen

Telefoon
06 - 13 17 47 33
010 - 785 41 72

E-mail
info@susanruiter.nl

Website
www.susanruiter.nl

Openingstijden
  • Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag 11:00 - 17:00 uur

Op afspraak
06 13174733

Nieuwsbrief niet meer ontvangen?